Senarai 10 Drama Melayu dengan Rating Paling Tinggi [2016]

senarai drama melayu 2016
Senarai Drama Melayu dengan rating tertinggi 2017

sumber : EDTV

Telah sampai penghujung tahun 2016, sekejap sahaja masa berlalu. Sepanjang tahun ini, pelbagai drama ditayangkan dan ini merupakan senarai drama melayu dengan rating yang tinggi sepanjang ianya bersiaran. 


1. 7 Hari Mencintaiku (TV3) - Aku tak tonton lagi, tetapi banyak scene-scene dalam drama ini jadi viral di laman sosial, dari watak pambantu hinggalah watak utama mendapat pujian daripada peminat kerana lakonan yang berkesan. 
2. Cinta Masam Manis (TV3) - Aku tengok sampai episod 10 sahaja, gandingan mantap Izara Aishah dan Zamarul Hisyam. Siapa kata Pak Cik tua tak laku? haha.
3. Suri Hati Mr. Pilot (ASTRO)
4. Patahnya Sebelah Sayap (TV3) - Yeah! Drama favorite tahun ini, tetapi aku ini memang minat lakonan Ummi Nazeera. ahaha. Tunggu drama Nahu Rindu pulak!
5. Dia Semanis Honey (ASTRO)
6. Mak Cun 2 (TV3)
7. Lara Aishah (ASTRO)
8. Abang Bomba I Love You (ASTRO)
9. Isteri Tuan Ihsan (ASTRO) - Masih ditayangkan dah masuk senarai. Terbaik la! Aku pun tengah layan sekarang, baru episod 2. Ok la tapi watak Aaron Aziz gila kaya tak boleh aku nak terima. hahaha.   
10. Sweetie Nannie (TV3)

Ulasan

ArELeEz berkata…
i vote for 'suri hati mr. pilot'..! eh..! ;P
Nur Atifah berkata…
Love banyk2 7 hari mncintaiku