Isnin, 27 Oktober 2014

Lirik 1# : Fatin Shidqia - Dia Dia Dia

Fatin Shidqia
Lirik Lagu Fatin Shidqia - Dia Dia Dia

Selalu kupikir bahwa aku tegar
Aku tak pernah menyangka kan begini
Dan saat engkau tak di sisiku lagi
Baru kurasakan arti kehilangan

Ingin kubicara, hasrat mengungkapkan
Masih pantaskah ku bersamamu
Tuk lalui hitam putih hidup ini

Saat engkau pergi, tak kau bawa hati
Dan tak ada lagi yang tersisa …
Dia … dia … dia … tlah mencuri hatiku …

Dan saat hari dimana kau tinggalkanku
Kupikir semuanya kan baik-baik saja
Dan kini baru kusadari semua
Dia … dia … dia … tlah mencuri hatiku …

Ingin kubicara, hasrat mengungkapkan
Masih pantaskah ku bersamamu
Tuk lalui hitam putih hidup ini

Saat engkau pergi, tak kau bawa hati
Dan tak ada lagi yang tersisa …
Dia … dia … dia … tlah mencuri hatiku …

Ingin kubicara ….
Tuk lalui hitam putih hidup ini …
Saat engkau pergi, tak kau bawa hati
Dan tak ada lagi yang tersisa …

Ingin kubicara, hasrat mengungkapkan
Masih pantaskah ku bersamamu (bersamamu)
Tuk lalui hitam putih hidup ini (hitam putih, hidup ini)

Saat engkau pergi, tak kau bawa hati
Dan tak ada lagi yang tersisa …
Dia … dia … dia … tlah mencuri hatiku …
Dia … dia … dia … tlah mencuri ha..tiku …
Tlah mencuri ha..ti..ku …
Ooooh… ehmmm

Jumaat, 24 Oktober 2014

Jual Online 1# : JUBAH ZARA

salam. sila like page niaga kami di facebook :- https://www.facebook.com/mdent123

jubah zara
JUBAH ZARA; COLOR UNGU ORKID

JUBAH ZARA
JUBAH ZARA; COLOR KELABU TANIA

JUBAH ZARA
JUBAH ZARA; COLOR BIRU MAWAR

JUBAH ZARA
JUBAH ZARA; COLOR JINGGA SURIA

Kepada yang berminat boleh wassap terus kepada 0139482728.
Assalamualaikum.

Sabtu, 18 Oktober 2014

Flashback 1#

Semalam lepak-lepak dengan member bujang sorang lagi (nama dia Aaron). Standard budak bujang mesti lepak mamak. Kami pergi mamak Sahi yang boleh dikatakan agak baru kat kawasan perumahan sini. Aku order la roti canai telur + air suam + teh o ais dan Aaron order air milo kosong dengan roti canai telur. Air sampai, ok! Order balik air suam yang aku order tadi sebab kalu pergi kedai mamak air suam memang kena mintak lebih dari satu kali. Itu fakta!

Sejam kemudian, air dah minum habis! Baru roti canai telur kami sampai. Masa tu kami duk bahan dah mamak ni sebab memang agak-agak tak dapat la roti canai telur kami ni. Baru je nak banned kedai ni; tak jadilah sebab sampai walau lambat - muka mamak yang hantar roti tu pun cam bersalah je.

Mukadimmah panjang lebar. Kat bawah ni baru start point flasback.

Masa duduk makan tu sambil tengok rancangan TV2. Ada tayang anaconda yang versi lama. Masa aku belajar sekolah rendah punya versi kot ( aku check - versi 1997, JLO berlakon) tapi aku still ingat jugak sikit-sikit jalan ceritanya. Lepas tamat movie tu, kami pun sembang la pasal movie-movie yang se-angkatan dengan movie anaconda tu, yang gunakan binatang untuk bunuh manusia. (Killer animal movie).

Ikan Jaws - Berapa banyak filem pasal ikan jaws yang aku dah tengok. Tak terkira! Boleh kata setiap tahun ada je movie pasal ikan jaws ni kan? Yang latest aku tengok pasal sekumpulan orang yang terperangkap dalam satu mall lepas tsunami, nak dijadikan cerita diorang kena survive pulak ikan jaws putih yang turut terperangkap dalam mall tu sekali ngan diorang. tak ingat pulak tajuk filem tu.

Selain ikan jaws, ikan yang femes adalah ikan piranha.

Ular - Yang ni pun femes jugak. Tiap tahun mesti ada movie pasal ular. Malaysia sendiri pun dah keluarkan filem Ular, terbitan KRU. Kalu belum tengok, pakat-pakat pergi beli DVD original dan tengok. Support la sikit filem melayu! Filem yang paling aku ingat adalah keluaran 2004, sekumpulan sainstis cari bunga apa entah yang dikatakan ada ubat untuk hidup lama. aku ingat pun sebab heboh kata buat kat Sabah, Negeri Di Bawah Bayu.

Spider - Antara binatang yang paling banyak digunakan dalam movie aku rasa. Lagi-lagi kalau cerita dunia lain cam harry potter ngan LOTR - yang terbaru aku tengok dalam 'The Maze Runner' pun ada, tapi man-made punya. Filem labah-labah yang terbaik mestilah dapat kat filem bertajuk 'Arachnid' - background dia pulau cam filem Ular versi KRU.

Buaya - 'Lake Placid' adalah antara yang best dalam banyak-banyak movie genre buaya ni. Tapi lake placid ni memang tak serius dan lebih pada lawak, jadi memang tak horror mana la.

Nyamuk - Satu je cerita nyamuk bunuh orang yang pernah aku tengok, tapi scene last di mana seorang mamat ni nak selamatkan diri dari letupan, dia masuk dalam peti ais! Diorang terpaksa letupkan satu rumah ni yang dipenuhi dengan telur nyamuk yang dah berubah genetiknya jadi besar. Scene ni memang duk replay dalam kepala aku setiap kali cerita haiwan besar ditayangkan. Tak tahulah kenapa?

Lain-Lain - Ada banyak lagi filem-filem yang memaparkan binatang bersaiz besar atau mampu membunuh manusia cam anjing (filem cujo), sotong kurita, lebah (filem the swarm), kambing biri-biri (filem black sheep), biawak, tikus, kutu dan macam-macam haiwan lain yang tak pernah kita fikirkan.

#Setiap filem ni adalah fiksyen dan selalunya hilang arah (haiwan jadi ganas) bila satu-satu kajian tu goes wrong. Memang standard jalan cerita filem genre macam ni.
#silence of the lamb bukanlah filem kambing bunuh orang! just nak bagitahu je. Tapi citer tu memang femes. haha.

Assalamulaikum.



Jumaat, 17 Oktober 2014

Cerita Kerja 1#

Aku dengan seorang abang ni (namanya Acik) memang dari awal kat tapak projek, tapi kami lain company. Sebab kami berdua aja yang jaga budak-budak kat tapak, jadi memang kami saling cover kerja. Kalau aku ada hal, dia tolong tengokkan, kalau dia ada hal aku tolong tengokkan. Kerja berjalan dengan lancar je tapi memang ada masalah dan silap sikit-sikit. Boleh cover lagi. Kami memang akan settle di tapak dan jarang libatkan bos-bos di ofis.

Abang Acik dah agak berusia, tapi rajin dekat tapak. Sebab tu awet muda kot! Muka nampak cam 30 lebih padahal dah nak sampai 50 usia dia. Cuma rambut je dah beruban. Suka pakai jaket warna biru yang nampak sangat dah pudar dek masa. Pergi kerja naik motor kapcai je.

Disebabkan beban kerja yang agak besar di tapak projek, company abang Acik hantar seorang lagi budak (namanya Seman) untuk jaga kerja-kerja penanaman rumput. Kami tolonglah Seman mana yang boleh disebabkan kami dah lama kat sini dan kenal lebih dengan pekerja yang sedia ada dengan orang-orang kawasan tu.

Tapi sebab kesiankan pekerja-pekerja Seman tu - yela cerun tinggi dalam 10m, lori rumput memang tak boleh masuk, takkan nak tolak pakai kereta sorong. Mau sebulan tak siap-siap kerja nanti!  Bagi pakai mesin backhoe satu. Sedangkan backhoe tu sepatutnya untuk buat kerja tanah Abang Acik.
Sampailah dah nak siap kerja-kerja penanaman rumput, tiba-tiba aje aku dengar cerita yang abang Acik kena marah dengan orang atasan dia kaw-kaw sebab sebelum tanam rumput takde kerja-kerja compaction dilakukan. Padahal compaction tak perlu pun, sebab tanah top soil, bukannya tanah bahagian capping. Abang Acik ni dia kurang sikit bab-bab teori ni, jadi kerja aku terangkan semula pada bos abang acik. Settle masalah! Takde bising-bising dah pasal compaction ni.

Lepas tu, aku duduk-duduk sembang dengan Abang Acik bawah pokok redup, sebab tapak kami ada kabin tapi tak kuasa nak masuk, dah kalah tongkang pecah kat dalam kabin tu. Abang Acik ni cakap yang dia geram gila tambah kecewa dengan sikap si Seman. Rupanya si Seman ni la yang report pasal compaction tu.

Dia frust sebab sepatutnya si Seman ni bagitahulah dia dulu sebelum report kat bos. Takdelah dia kena kaw-kaw dengan bos dia. Sebab bukan salah dia pun, memang benda tak payah buat. Si seman ni pun satu, kalau nak bagitahu tu, bagitahulah sebelum tanam rumput, ni rumput dah siap tanam, baru hegeh nak tunjuk hebat.

Aku pun tak tahu nak cakap apa. Hanya mampu mendengar keluhan Abang Acik. Hari ini Abang Acik cuti. Mungkin nak tenangkan fikiran dan jiwa. Takde orang nak cover aku. Cis!

#Kepada korang yang kaki kipas bos, silalah kipas jauh jauh dan jangan libatkan orang lain. Kesian kot.
#Kepada bos, kalau nak marah-marah pun. Jangan marah! Tugas bos untuk selesaikan masalah, bukan tambah masalah.

Assalamualaikum.

Selasa, 1 Julai 2014

Sinopsis/Trailer Filem Tembus

Filem baru arahan Ahmad Idham  bertajuk Tembus menggandingkan Aaron Aziz , Nur Fazura dan juga Luna Maya. Filem ke-14 terbitan Excellent Pictures dan skrip oleh Siti Jasmina Ibrahim itu telah melakukan penggambaran di sekitar Kuala Lumpur.


Pasti Sempurna - Kristal ft Ronnie Hyper Act


BLOGGING

Get this widget

FILEM @ MOVIE

Get this widget

DOWNLOAD

Get this widget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...