Khamis, 16 April 2015

Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan ke-58

Berubah kepada perkara yang lebih baik bukannya satu jenayah!

tilawah alquran ke 58 poster
Majlis Tilawah Al-Quran 2015
untuk info lanjut boleh ke paga facebook ni; https://www.facebook.com/AlQuranRecitalAssemblyMalaysia

Selasa, 14 April 2015

Najwa Latif - Satu Hari Nanti

Najwa Latif - Satu Hari Nanti
Lagu terbaru dari Najwa Latif bertajuk Satu Hari Nanti. Lagu ciptaan seenuhnya oleh Alyph Sleeq. Tengok video lirik dan official music video Satu Hari Nanti kat bawah;

Selasa, 24 Mac 2015

Chop n Steak di Sri Serdang

Salam. Alang-alang kalau korang sampai UPM dan tekak nak merasa makan makanan western, digalakkan pergi ke kedai ni. Aku suka gila tema kedai ni - hiasan pun lawa. Waiter pun ok je. Takde masalah dan servis pun cepat aje. Memang terbaik!

Ada banyak menu yang disediakan, boleh pilih mana korang hendak, tapi baik order makanan-makanan western sebab rasanya lebih puas hati berbanding makanan tempatan. Kalau datang area Sri Serdang, bolehlah cuba kedai ni.

chop n steak serdang
Kalau lalu tepi kedai, memang perasan le sebab banyak lampu. sumber gambar

Selasa, 24 Februari 2015

Potret - Akim & The Majistret

salam. terdengar lagu ni kat radio tadi dan merupakan single terbaru kumpulan Akim and The Majistret selepas single diorang "mewangi". Best jugak lagu ni; tapi belum keluar apa-apa video lagi kat youtube, yang ada cuma live version je;


Ahad, 22 Februari 2015

Dato Siti Nurhaliza - Terbaik Bagimu "OST Nasuha"

salam. best le pulak lagu ni. Layan!


Song : Terbaik Bagimu
Singer : Siti Nurhaliza
Composer : Ade Govinda
Lyrics : Jeje Govinda
Album : Fragmen
Producer : Universal Music Malaysia
OST : Drama Nasuha

Jumaat, 20 Februari 2015

Kak Ema Nasi Campur di Sri Serdang

Salam. semenjak duduk kat Sri Serdang ni, memang aku akan makan dekat kedai ni, Kedai Kak Ema Nasi Campur. Sedap dan murah! Makan nasi, ayam, sayur dengan air sirap cuma RM5. Kedai ni memang selalu penuh dan lauk akan cepat habis - kena pergi awal sikit. Kedai tu memang kat kawasan deretan kedai milik orang melayu. Betul-betul sebelah McDonalds.

Kalau tengok komen kat foursquare pun semua kata kedai ni ok. Link

Sejak kerja ni, memang dah tak suka makan kedai mamak, kalau zaman belajar dulu - memang itu tempat yang diserbu. Sekarang, selagi boleh akan cari jugak kedai melayu untuk makan. Haha. Mamak punya harga pun bukan main mahal! Nasi dengan ayam sahaja pun dah 6 ringgit - belum masuk sayur dengan air. Mahu ke sepuluh ringgit jugak habis.

BLOGGING

Get this widget

FILEM @ MOVIE

Get this widget

DOWNLOAD

Get this widget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...