Selasa, 24 Februari 2015

Potret - Akim & The Majistret

salam. terdengar lagu ni kat radio tadi dan merupakan single terbaru kumpulan Akim and The Majistret selepas single diorang "mewangi". Best jugak lagu ni; tapi belum keluar apa-apa video lagi kat youtube, yang ada cuma live version je;


Ahad, 22 Februari 2015

Dato Siti Nurhaliza - Terbaik Bagimu "OST Nasuha"

salam. best le pulak lagu ni. Layan!


Song : Terbaik Bagimu
Singer : Siti Nurhaliza
Composer : Ade Govinda
Lyrics : Jeje Govinda
Album : Fragmen
Producer : Universal Music Malaysia
OST : Drama Nasuha

Jumaat, 20 Februari 2015

Kak Ema Nasi Campur di Sri Serdang

Salam. semenjak duduk kat Sri Serdang ni, memang aku akan makan dekat kedai ni, Kedai Kak Ema Nasi Campur. Sedap dan murah! Makan nasi, ayam, sayur dengan air sirap cuma RM5. Kedai ni memang selalu penuh dan lauk akan cepat habis - kena pergi awal sikit. Kedai tu memang kat kawasan deretan kedai milik orang melayu. Betul-betul sebelah McDonalds.

Kalau tengok komen kat foursquare pun semua kata kedai ni ok. Link

Sejak kerja ni, memang dah tak suka makan kedai mamak, kalau zaman belajar dulu - memang itu tempat yang diserbu. Sekarang, selagi boleh akan cari jugak kedai melayu untuk makan. Haha. Mamak punya harga pun bukan main mahal! Nasi dengan ayam sahaja pun dah 6 ringgit - belum masuk sayur dengan air. Mahu ke sepuluh ringgit jugak habis.

Khamis, 19 Februari 2015

Penyata Akaun Maybank!!

salam. semalam pergi maybank cawangan Ampang Point bertanya pasal penyata akaun untuk bulan 2. Bayangkan kena tunggu satu hari - maksudnya isnin depan baru dapat sebab kan cuti panjang. Tak boleh dapat on the spot. Banyak susah! Pastu kena charge RM5 - ada pulak charge tambahan untuk setiap muka surat. Bukan main banyak! Tak jadi aku nak buat.

Aku check encik google pasal penyata akaun maybank, mungkin ada cara lagi senang nak dapatkan. Rupanya ramai gila komplen pasal penyata akaun maybank - maybank2u pun kadang-kadang lambat update. Aku tak pakai maybank2u jadi memang tak boleh la dapatkan.

Cari bank lain - RHB.

Ada je bank RHB kat bangunan sebelah - masuk dan bertanya lagi.

Tak sampai setengah jam dah dapat penyata akaun free of charge. Lama pun sebab tunggu giliran nombor.

Moral of the story - Jangan pergi maybank kalau nak minta penyata akaun. Habiskan masa dengan duit je. Pergila bank-bank lain yang lagi mudah, murah dan berbaloi. Hahaha. Assalamualaikum.

Jumaat, 31 Oktober 2014

Cerita Pemandu Malaysia 1#

salam.

macam biasa aku akan memandu untuk ke tapak kerja. Dari tempat aku ni, akan melalui satu kawasan lampu isyarat simpang empat yang sibuk dan dipenuhi kenderaan ringan dan juga kenderaan berat. Memang banyak lori yang melalui jalan ni disebabkan ianya merupakan jalan pintas dan tidak perlu membayar tol.

Hari ini semasa lampu merah, aku berhenti betul-betul di depan lampu isyarat. Kereta dari arah kiri aku sepatutnya mula bergerak, tapi aku tengok kereta perodua kat depan sekali tu bergerak dengan kadar yang sangat perlahan dan amat merbahaya kepada pemandu di belakang.

Kereta perodua terus bergerak perlahan, tiba-tiba seorang budak lelaki india berlari di hadapan aku dengan sepantas kilat. Seorang lagi budak perempuan (aku rasa adik kepada budak lelaki india tadi) yang cuba mengekor namun ketakutan berhenti, duduk dan menangis ditinggal si abang. Muncul seorang lagi kanak-kanak lelaki dari belakang bangunan dan dia kelihatan 'confuse', mungkin tak tahu kenapa adiknya menangis.

Rupanya pemandu kereta perodua ni perasan yang budak-budak tu mahu melintas, jadi dia perlahankan kenderaan.

Pemandu kereta perodua sampai ke seberang jalan di mana adik perempuan india yang masih menangis berada. Dia meletakkan kenderaannya di tepi jalan, turun dari kereta, dan memimpin budak perempuan india yang menangis dengan abangnya melintas jalan. Pemandu tu seorang lelaki muda melayu yang bertubuh sasa, memakai cermin mata gelap. Nampak gaya macam ganas, tapi hati lembut dengan budak-budak.

Respect!

Sebelah kereta aku, ada sebuah kereta viva yang dipandu oleh seorang makcik cina, rambut kerinting, muka putih-putih dan juga memakai cermin mata bulat. Mak cik ini tersenyum sahaja sepanjang melihat kelakuan pemuda yang membantu budak-budak tu. Dia sempat menganggukan kepalanya terhadap pemuda tu tanda hormat. Aku pun sama, lepas tu aku memandu ke tempat kerja dengan senyuman di bibir.

#Di atas Jalanraya, kita haruslah bertimbang rasa terhadap satu sama lain tak kira bangsa, agama, pangkat, kereta atau budaya.
assalamualaikum.

Isnin, 27 Oktober 2014

Lirik 1# : Fatin Shidqia - Dia Dia Dia

Fatin Shidqia
Lirik Lagu Fatin Shidqia - Dia Dia Dia

Selalu kupikir bahwa aku tegar
Aku tak pernah menyangka kan begini
Dan saat engkau tak di sisiku lagi
Baru kurasakan arti kehilangan

Ingin kubicara, hasrat mengungkapkan
Masih pantaskah ku bersamamu
Tuk lalui hitam putih hidup ini

Saat engkau pergi, tak kau bawa hati
Dan tak ada lagi yang tersisa …
Dia … dia … dia … tlah mencuri hatiku …

Dan saat hari dimana kau tinggalkanku
Kupikir semuanya kan baik-baik saja
Dan kini baru kusadari semua
Dia … dia … dia … tlah mencuri hatiku …

Ingin kubicara, hasrat mengungkapkan
Masih pantaskah ku bersamamu
Tuk lalui hitam putih hidup ini

Saat engkau pergi, tak kau bawa hati
Dan tak ada lagi yang tersisa …
Dia … dia … dia … tlah mencuri hatiku …

Ingin kubicara ….
Tuk lalui hitam putih hidup ini …
Saat engkau pergi, tak kau bawa hati
Dan tak ada lagi yang tersisa …

Ingin kubicara, hasrat mengungkapkan
Masih pantaskah ku bersamamu (bersamamu)
Tuk lalui hitam putih hidup ini (hitam putih, hidup ini)

Saat engkau pergi, tak kau bawa hati
Dan tak ada lagi yang tersisa …
Dia … dia … dia … tlah mencuri hatiku …
Dia … dia … dia … tlah mencuri ha..tiku …
Tlah mencuri ha..ti..ku …
Ooooh… ehmmm

BLOGGING

Get this widget

FILEM @ MOVIE

Get this widget

DOWNLOAD

Get this widget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...