Ahad, 20 Mei 2012

Cara Download Video Dari Blogspot Atau Vimeo

salam. beberapa hari lepas aku stuck untuk download satu video yang aku berminat untuk tonton, kalau tunggu loading memang ambil masa, aku selalunya guna keepvid untuk download video dari youtube, dailymotion etc. tapi disebabkan video ni dalam blogger - yang jenis muat naik sendiri, jadi memang takde harapan untuk guna keepvid.

cari punya cari, aku jumpa di laman forum anandtech tentang cara nak download dari blogger atau dari mana-mana streaming site, memang mudah dengan menggunakan add-on firefox yang dikenali sebagai downloadhelper. terpaksalah install balik firefox sebab aku sekarang memang guna chrome aje sampai ke sudah! tapi disebabkan nak sangat tengok video tu, aku try and test!




Hasilnya memang memuaskan hati. boleh kata penggunaannya sangat memudahkan aku untuk download mana-mana video di internet. selain blogger yang susah nak download, add-on ni jugak membolehkan korang download dari vimeo.

korang boleh copy url link download dan masukkan ke mana-mana software mendownload korang macam orbit atau idm. korang jugak boleh direct download dengan firefox, selalunya lembao kecuali line internet korang memang power!

kalau nak cuba memang sangat dirokemen. terbaiklah add on ni!
assalamualaikum.

6 ulasan:

PinQib berkata...

bro chrome x leh ke?? wuwuwuwu

Azuan berkata...

xleh..ni add on firefox

hotcat pis berkata...

dah download cne nak gune plak >.<

Azuan berkata...

nak guna kena pkai video player le...

Mohd Shah berkata...

Great Site I Love This Site,Beautiful Template's Great Tutorial's Great Design's And All Feature's :-)
Free Blog

Tanpa Nama berkata...

O m g!
Fuck me hard ,:'(
not function

BLOGGING

Get this widget

FILEM @ MOVIE

Get this widget

DOWNLOAD

Get this widget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...