Khamis, 12 Ogos 2010

Software Edit Gambar : PhotoScape : Memang Terbaik!!






Salam.

Rasa cam dah lama tak menaip sebab banyk entri sebelum nie menggunakan teknik copy, paste dan link. hahaa... Terima kasih bagi yang melawat blog nie, klik sana sini, klik iklan yang sepatutnya, dan Terima Kasih jugak pada Nuffnang yang sekarang nie semakin murah hati bagi 2 lagi BE untuk blog nie..hehe. Saja je nak bagi blogger Pink-ed nie jeles. hihi.

Bila sebut pasal blogger Pink-ed nie, beliau pernah suruh aku buat tutorial untuk adobe photoshop, aku tak pandai sebenarnya, cuma tahu yang basic saje. Kalau nak tahu lebih lebih aku memang tak reti. Lagi satu, Adobe photoshop 7 kalau tak silap, yang aku pakai sebelum nie dah lam aku uninstallkkan. Berat kot dengan keupayaan laptop aku yang semakin hampeh dari hari ke hari hehe.

Jadi sekarang aku pakai PhotoScape untuk edit mengedit gambar walau kurang banyak keupayaan berbanding adobe tapi untuk adjust gambar sikit sikit memang lagi mudah kalau pakai photoscape. Nak belajar pun sangat mudah dan tak payah pening pening kepala. hehe. Tutorial gambar bergerak aku pun pakai photoscape aje. Buat header blog nie pun pakai photoScape jugak. Memang terbaik le haha..

Bagi Yang Minat, Boleh download kat sini : Download Software Photoscape

Salam.

7 ulasan:

Ery Farieha berkata...

photoscape just simple editor
;)

pudding pie berkata...

dah lama aku gne mende ni..hehehe

PinQib berkata...

wau nama diletak link dalam belog popular.. mekasih

eleh.. jelesss lagi.. menci menci menci.. nak adobe.. T-T..


tapi siyes kot.. napae BE sy sikit ciput. ;(:(:(

azuan.. sy jeles ngn ko
JELAS DAN TERANG

PinQib berkata...

kelik iklan dg hari3 blackberry.. bia masyuk sikit BE ko.. -_-".. JELES

hans berkata...

aku kureng sikit bab2 edit gambar nih

selamat berpuasa, selamat berbuka, selamat bertarawih dan selamat bersahur

P/S : Kalau Hari - Hari Macam Nih Mak Dengan Abah Tak Payah Dok Risau Dah!

khai berkata...

Salam,
meski simple editor, tp rasanya stakat nih lom ada cukup masa leh senang2 buat keje2 mengedit. ada je aral melintang2..
Selamat menjalani ibadah puasa dan ibadah lainnya di bulan yg penuh barokah, rahmat dan keampunan ini.

Solehah berkata...

tqvm..memang tengah mencari photo editor ni..

BLOGGING

Get this widget

FILEM @ MOVIE

Get this widget

DOWNLOAD

Get this widget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...