Website Terjemahan Al-Quran Terbaik !!

  • salam. selalunya dari kecil kita diajar untuk membaca Al-Quran tanpa mengetahui sebarang cerita atau makna di sebalik pembacaan kita. macam aku, sampai matrik barulah ustaz aku tekankan mengenai tafsir Al-Quran. tapi belum terlambat untuk belajar kan? hari nie, aku terjumpa satu website yang aku rasakan terbaik dalam penerjemahan ayat Al-Quran : website ringan dan mesra pengguna. Website ini juga berguna buat blogger yang ingin memasukkan ayat-ayat suci Al-Quran di dalam entri korang.

surah.my : website tafsir Al-Quran terbaik!

  • Antara kelebihan website ini ialah memudahkan korang mencari Surah yang dikehendaki di bahagian 'carian' selain menyediakan translation ke dalam bahasa inggeris jika korang lebih mahir berbahasa inggeris. Apa yang lebih menarik ialah korang mampu untuk mendengar bacaan untuk surah yang korang cari dengan menekan player playlist yang disediakan di bawah nama Surah.
  • Tulisan di website ini juga sangat jelas sama ada tulisan rumi atau jawi. untuk blogger yang berminat memasukkan ayat-ayat Al-Quran ke dalam blog, bolehlah menekan tulisan 'embed' di bawah setiap ayat untuk meng'copy' kod html bagi ayat tersebut. contoh :

A001



Segala puji tertentu bagi Allah yang memiliki dan menguasai segala yang ada 
di langit dan yang ada di bumi, dan bagiNyalah juga segala puji di akhirat;
 dan Dia lah sahaja Yang Maha Bijaksana, lagi Maha Mendalam pengetahuanNya



  • Okay, untuk korang yang berminat bolehlah masuk ke wesite nie. www.surah.my untuk tengok sendiri website tersebut.

        
       p/s : gunakan teknologi untuk kejayaan bersama...

Ulasan

Hanis Azla berkata…
Alhamdulillah, info yg bagus ni.. Thanks for sharing..
aku anon berkata…
jangan lupa besok ye...khkh
aku anon berkata…
jgn lupa besok ye...khkh
YusNor berkata…
terima kasih di atas perkongsian ini.

*ada sedikit pembetulan, tu bukan tafsir tp terjemahan.
LadyRye berkata…
weh...minta izin share di blog aku...
ahsfantasy24 berkata…
alhamdulillah..
kalam suci ini dimuliakan..

:)
Azuan berkata…
@YusNor

ok..tq..dah tukar..
Azuan berkata…
@LadyRye

ok..xde hal...
puteri ain berkata…
GOOD info..thanks for sharing.:)
Mknace berkata…
:) :) :)
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited
ainakhani berkata…
nice entry. minta share di blog AK ye (:
Azuan berkata…
@ainakhani

sila la yea..jgn segan-segan..huhu
Fairus Bin Mamat berkata…
BAGUSNYA.. :) HARAP SAMA2 PEROLEH MANFAAT DARINYA.
Taufiq Tiramisu berkata…
thanks for sharing! :D

memang dah lama cari site ni
MATAHARI berkata…
thanks for this.
Rif Download berkata…
info yg bgs..thnx saudara :)