Ahad, 5 September 2010

Kisah Kehidupan Yang Menarik Untuk Dikongsi !!

Salam.

Terjumpa satu entri yang menceritakan mengenai alam perkahwinan mereka selama 9 tahun. Memang aku suka baca cerita yang gembira gembira macam nie. Dapat jugak sedikit pengajaran dari mereka yang telah ada pengalaman, dapat aku gunakan untuk masa depan. Macam orang selalu kata " Learn from the old, but never pandang rendah pada mereka yang muda", Nak pulak aku ingat pepatah mat saleh nie, pepetah melayu lagi sedap kot. haha. Korang pun dijemput untuk baca sekali . Klik link kat bawah.


Lepas tue, baca pulak entri ini. Kisah Suami Isteri dan Selimut mengenai sepasang suami isteri berebut selimut. Berebut selimut pun boleh jadi entri, Tuan blog nie tak kahwin lagi tapi dalam pencarian. Orang kata 'waiting for MR. RIGHT ataupun puteri citer fairy tale yang menunggu putera raja datang dengan menunggang kuda putih'. Banyak pulak mengomen pasal orang, diri sendiri pun ntah kat mana. lalalala~ Layan je la entri nie. Link kat bawah.




Sedang seronok berblogwalking, tetiba terdengar suara serak sengau basah berkumandang menyanyikan lagu raya. Kalau dengar betul betul !! lagu " Ku Pohon Restu Ayah Bonda " tue nyanyian mamat exist kalau tak silap. Kacau mood berblogwalking betullah. Terus tukar mood nak balik beraya esok.. Apapon seronok baca dua entri nie. Orang kata " You Make My Day " hoho. Salam dan Selamat beribadat.

 

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Okey2.. Next time i will never pandang rendah pada mereka yang muda, dan budak2 kecik.. Heeee.. :p

Rmai orang tak caye kesah selimut tu asli idea aku, sbb nye.. Aku tak kawen lagi.. Adehhhh.. (-_-!)

P/S: Thanx.. You make my day too.. Heee.. Have a safe journey weh.. Selamat pulang beraye..

Ayin Jemin berkata...

hehehe
skg sy blogwalking.blum lg ada bunyi lgu raya kuar.hehehehe

Solehah berkata...

hehe..mood blk kg tu best tu..tp cuak ni sbb x bersiap pun lagi..hihi

BLOGGING

Get this widget

FILEM @ MOVIE

Get this widget

DOWNLOAD

Get this widget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...