Drama Jepun : Yamato Nadeshiko Shinchi Henge

Salam.

I just was this new Japanese drama entitle Yamato Nadeshiko Shinci Henge. It is a life version of it's comic book. So, it is not realistic at all. Maybe a little.  But it is hillarious and so much fun too watch it.

Hahaha. Ape kejadahnya aku tulis bahasa mat salleh nie? mungkin hilang tebiat kot? hihi. Tapi tak teruk mana pun bahasa mat salleh aku kan. Cuma malas nak aplikasikan aje. hoho. Berlagak siot penyataan tersebut!!

Apapun back to the drama, memang boleh tahan jugak cerita nie, aku dah tengok sampai lima episod. Sempat lagi dalam sibuk sibuk yea. Dah nama hujung minggu, kena la berehat. Masuk hari isnin nie, tak tengok la aku sampai le hujung minggu depan pulak. Sabar yea!!


Nie yang versi komik. Sunako, seorang perempuan yang hilang kepercayaan terhadap diri sendiri disebabkan seorang lelaki yang disukainya mengatakan si sunako nie berwajah hodoh. Jadi, sunako nie mengurungkan diri, tak bergaul dengan orang dan kawan karibnya merupakan satu patung bernama Hiroshi. Sunako nie macam ahli sihir, sukakan filem filem horror! Sukakan tengkorak! Dan yang angker angker la! Sampai tidur pun dalam keranda...Nampak tak betapa tak logiknya cerita nie, tapi layankan aje..hohoo


Jadi untuk ubah si Sunako nie kepada wanita normal, mak cik dia suruh si Sunako nie tinggal di rumah dia untuk menjaga anaknya, Takeru. Takeru nie pulak tinggal dengan 4 orang jejaka kacak yang dalam cerita nie digambarkan lelaki yang menjadi rebutan semua wanita. Konon macam terlampau kacak la....Yang nie pun tak logik jugak yea..hohoo. Jadi bermula kehidupan Sonoko dengan 4 orang jejaka kacak!


Ini versi yang aku tengok. Versi life punya. Jalan cerita memang boleh tahan tapi aku cukup tak suka time awal awal drama nie. Time Opening Song! Bukan Sebab lagu tapi tarian diorang aku tak suka..hahaa..Apadehal?? FastForward sudah..Abes cerita.

Untuk lebih lanjut pasal Drama Yamato Nadeshiko Shinchi Henge : Korang boleh baca kat Wiki
NAk Download - Aku pakai Orbit punya "Grab function" - Pergi ke link online kat atas - pastu pakai Orbit je nak download...Jangan risau, gambar memang lawa..hohoo

Selamat Menonton.
Salam.

Ulasan

~LP Lum~ berkata…
salam azuan~

hehehe.. lama xmenonton citer2 anime nie.. :)
thanx ya.. :)
Ann berkata…
cm best jer citer ni..nti lah nk lyn bila free..lame tol xlayan cite jepon
RuSh D berkata…
mcm best jer cite nie..kena cari..huhuhu
Uruchimaru @ kf berkata…
rajen hang layan citer ni erkk!
FarhanaDr berkata…
Heeee.. Best kan? Kan kan? Banyak mesej dlm cite ni.. Macam mane nak bina diri.. Friendship.. Dan dan dan.. Love story cite ni aku paling suka.. Cinta tak bersuara.. Heehee.. :)

Wehhhh.. Wat keje laa.. Ape layan cite jepon ni.. :p
gadisBunga berkata…
lama dah tak layan drama jepun
N a d i a berkata…
Tak tengok drama dia,
tapi anime dia memang superb!

azuan,
dah tengok belom
angel densetsu?

heehehe..
Azuan berkata…
nadia : dah baca manga dia..lawak3 hoho...tapi x habis lagi